Orchestr Ježkovy stopy

Orchestr Ježkovy stopy

Galerie

Hrajeme Vám dnes československý džes

V předvečer 75.výročí ukončení hrozné druhé světové války se vrátíme do dob první republiky a poslechneme si to nejlepší od velikánů českého swingu. Na hudební výlet do minulosti vás veze mladý energický swingový orchestr Ježkovy stopy, který vznikl na Konzervatoři Jaroslava Ježka a ve kterém hrají i studenti Pražské konzervatoře. Svojí originální interpretací přináší posluchačům co nejvěrohodnější zážitek z poslechu hudby období 30. a 40. let minulého století.

Nadaní hudebníci vám zahrají dobovou hudbu tak, jak ji slýchávali lidé za první republiky a po válce. Autenticita a věrný zvuk swingových big bandů jsou totiž pro Orchestr Ježkovy stopy klíčové. Uskupení odehrálo už mnoho koncertů napříč Českou republikou. S trochou nostalgie doprovázené nezapomenutelnými písněmi Jaroslava Ježka s texty Jana Wericha je budete mít možnost uslyšet i v Orlové. Zazní písně R.A.Dvorského, ale především písně Voskovce a Wericha, které byly politickou satirou upozorňující na sílící fašismus u nás i v Evropě. V letoším roce si připomínáme 115.výročí narození Jana Wericha. Svým původním slovem vás do těchto let zavede Radek Žitný.

Přijďte a nebudete zklamaní. Krásnou a pohodovou atmosféru vytvoří písně Nebe na zemi, Slunečnice, Život je jen náhoda aj.

Délka akce: 90 minut
Datum lokální premiéry: 14. duben 2020

Informace o akci a jejím konání