Pavel Šporcl - Vánoce na modrých houslích

Pavel Šporcl - Vánoce na modrých houslích

Galerie

Vánoční koncert

Unikátní vánoční program navazuje na nejprodávanější album roku 2017 Christmas on the Blue Violin plné vánočních písní, melodií a koled.

Nahrávku překrásných a oblíbených vánočních koled, písní a melodií z celého světa Pavel Šporcl natočil s proslulou Královskou liverpoolskou filharmonií a dirigentem Sebastianem Lang-Lessingem pro hudební vydavatelství Universal Music. Koncertní provedení desky poprvé představil na neméně úspěšném stejnojmenném turné v prosinci téhož roku, a to ve třinácti městech České republiky. Sérii čtrnácti vyprodaných koncertů navštívilo na třináct tisíc posluchačů.

Unikátní program ve speciálních aranžích pro modré housle Pavla Šporcla s doprovodem orchestru oslavuje příchod nadcházejících vánočních svátků a lahodí posluchačům v čase adventním, a to nejen svojí dramaturgií, ale i scénou a možnými doprovodnými efekty včetně působivé obrazové projekce. Nechybí v něm oblíbené zahraniční koledy jako je Tichá noc, dětmi milované Rolničky, půvabné houslové sólo z filmu Anděl Páně 2, skladba Modlitba, vlastní kompozice Pavla Šporcla a v neposlední řadě tradiční české vánoční koledy s hymnou českých Vánoc Narodil se Kristus Pán. Ta vánoční program určený všem generacím uzavírá, a to zcela přirozeně vyplynuvším společným zpěvem všech umělců i posluchačů v hledišti.

Původní turné Vánoce na modrých houslích sklidilo velké nadšení, vyprodané sály, skvělé kritiky. Na všech dosud uvedených koncertech posluchači ocenili výkony i atmosféru celého večera dlouhými ovacemi ve stoje.

Novinkou roku 2018 je i komorní verze tohoto programu s menším nástrojový obsazením, doplněná o autory z období baroka. Ta ve svém úspornějším provedení slibuje šanci uvedení i posluchačům v menších městech.

Jedinečný program Pavla Šporcla může ozdobit svým hostováním přední česká sopranistka Jana Šrejma Kačírková, dvojnásobná držitelka ceny Thálie a sólistka Národního divadla, renomovaný Český chlapecký sbor Boni Pueri či domácí sbor v místech konání.

Program

A. Vivaldi – Bouře (III. věta z Koncertu č. 2 g moll RV 315 ze Čtvera ročních dob)

J. M. Leclair – Koncert č. 5 a moll op. 7

A. Corelli – Concerto grosso č. 8 op. 6 „Vánoční“

Výběr z barokních skladeb pro sólové housle, smyčce a basso continuo

Vánoční koledy a melodie z alba Christmas on The Blue Violin

Vánoční koledy, písně a melodie z celého světa

Účinkují

Pavel Šporcl - housle

Janáčkův komorní orchestr

Dětský pěvecký sbor Sluníčko

Vstupné: 500 Kč

V předprodeji od 9. 10. 2019

Délka akce: 70 minut
Datum lokální premiéry: 3. prosinec 2019

Informace o akci a jejím konání

Housle

  • Pavel Šporcl, Česká republika