Šumař na střeše

Šumař na střeše

Galerie

Těšínské divadlo – česká scéna

Režie: Petr Kracik

Legendární muzikál o síle tradic, lásky, rodinných vztahů a potřebě tolerance. Děj vypráví příběh chudého židovského mlékaře Tovjeho, který žije se svou manželkou a dcerami v jedné ukrajinské židovské komunitě. Vše v jeho životě se točí kolem rodiny a zažitých židovských tradic. Avšak největší starostí je dobře provdat své dcery a zajistit jim tak lepší budoucnost, než měl on sám. Proto se společně s dohazovačkou snaží dcerám najít vhodné ženichy. Ale ony poruší tradici a muže svých srdcí si najdou samy. Celý příběh je zasazen do Ruska počátku 20. století, do období velkých antisemitských pogromů. Tovje i jeho blízcí musejí nakonec opustit své domovy a jít vstříc nejistým osudům.

Jako předloha k muzikálu, jehož premiéra se konala v New Yorku roku 1964, posloužily povídky židovského spisovatele Šoloma Alejchema.

Mnoha cenami ověnčený a svými tématy i dnes aktuální muzikál proslavil nejen jeho silný a moudrý příběh, ale i slavné melodie, k nimž patří bezesporu Tradice, Kdybych já byl Rothschild a další.

Libreto JOSEPH STEIN

Hudba JERRY BOCK

Texty písní SHELDON HARNICK

Produkce na New York Stage od Harolda Prince

Originální newyorská produkce, režie a choreografie - JEROME ROBBINS

Tato produkce je uváděna po dohodě s Music Theatre Internationel (Europe) Limited: www.mtishows.eu

Prodej vstupenek pro širokou veřejnost v pokladně DKMO pouze 1 hodinu před představením.

Vstupné: 200,- Kč, studenti 180,- Kč

Datum lokální premiéry: 9. září 2021

Informace o akci a jejím konání